Plnená čakanka s pikantným syrom – suroviny ( rozpočet pre 2 osoby ):
1 väčší čakankový puk, 200 g balkánskeho syra, 1 lyžička čili korenia (resp. podľa chuti), 2 paradajky, 1 farebná paprika, čierne olivy, cibuľa, bazalka, 2 lyžice olivového oleja, 4 lyžice dressingu – napríklad Limetka&Med,
Postup:
Balkánsky syr nakrájame na kocky. Z oleja, čili korenia a na plátky pokrájanej cibule pripravíme marinádu, do ktorej syr naložíme a necháme 24 hodín marinovať v chladničke. Čakanku zbavíme vrchných listov, rozkrojíme na polovicu, prepláchneme, vyberieme srdiečka a do vzniknutých lodičiek dáme po 1 lyžici dressingu.
Mohlo by vás zaujímať
Srdiečka čakanky natrháme, pridáme k nakrájaným paradajkám, paprike a olivám, pridáme natrhanú bazalku a všetko premiešame s 2 lyžicami dresingu. Zmesou naplníme vydlabané lodičky a podávame s marinovaným syrom a čerstvým pečivom.