15 minút
Suroviny:
300 g šampiňónov, 1 cibuľa, 3 lyžice olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, lyžička citrónovej šťavy, 750 g rajčiakov, 300 g cukety, 4 – 5 lístkov bazalky, 4 lyžice vínneho octu, 4 lyžice červeného vína
Postup:
Očistené šampiňóny nakrájame na tenké plátky. Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme na 2 lyžiciach rozpáleného oleja, pridáme šampiňóny a dusíme asi 3 minúty. Posolíme, okoreníme, ochutíme citrónovou šťavou a necháme vychladnúť. Ošúpané rajčiny nakrájame na štvrtiny, cukety na plátky a ozdobne ich poukladáme na misu. Z octu, červeného vína, 3 lyžíc vody, soli čierneho mletého korenia a zvyšnej lyžice oleja vyšľaháme zálievku a nalejeme na šalát. Nakoniec posypeme lístkami bazalky.