Šalát s kuracinou, jablkami a orechami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 700 kcal, 2930 kJ

Suroviny (rozpočet na 4 porcie):

4 kuracie prsia, 1 malý zeler, 2 kyslé jablká, 1 pomaranč, 1 avokádo, 1 hlávkový šalát, 1 šalát Radicchio ( alebo čakanka ), 10 dkg vlašských orechov, 1/8 l kyslej smotany, 2 žĺtky, ¼ l oleja, soľ, korenie, 1 citrón, 1 čajová lyžička horčice, 1 čajová lyžička cukru, malé množstvo octu.

Šalát s kuracinou, jablkami a orechami

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Necháme vychladnúť. Pokrájame na kúsky. Ošúpeme zeler a jablká, pokrájame ich na kocky. Predvaríme ich oddelene od seba, v osolenej vode spolu s citrónom tak, aby neboli príliš mäkké. Scedíme a necháme vychladnúť. Ošúpeme pomaranč tak, aby sme odstránili vnútornú bielu kožu a malým ostrým nožom vyrežeme dužinu z mesiačika. Rozpolíme avokádo, vykôstkujeme, ošúpeme a pokrájame na kocky. Umyjeme hlávkový šalát a necháme odkvapkať. Vlašské orechy na hrubo posekáme. Na prípravu šalátovej majonézy zmiešame žĺtky s cukrom, malým množstvom octu, soľou, mletým čiernym korením, horčicou, citrónovou šťavou, a za postupného pridávania oleja, rozšľaháme elektrickým šľahačom. Potom vmiešame kyslú smotanu a v prípade potreby dochutíme. Šalátové listy polejeme malým množstvom marinády a vyložíme nimi tanier alebo misu na šalát. Pomiešame kuracinu, jablká kúsky zeleru, pomaranč, avokádo a posekané orechy so zvyškom majonézy, ochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a podávame na listoch šalátu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach