Šalát s morčacou pečienkou a koňakom

Doba prípravy 15 minútEnergia: 289 kcal.Náročnosť

1 porcia: 1208 kJ / 289 kcal

Suroviny na šalát s morčacou pečienkou a koňakom:

200 g morčacích pečienok, 1 lyžica koňaku, 1 lyžica madeiry, mleté čierne korenie, 1/4 lyžičky soli, štipka cukru, 2 lyžice sherry octu, 4 lyžice neutrálneho šalátového oleja, 1 malá cibuľa, 1 lyžica oleja z lieskovcov, 150 g poľného šalátu, 2 lyžice masla

Šalát s morčacou pečienkou a koňakom

Postup:

Očistené pečienky pokrájame na plátky a marinujeme ich v zmesi koňaku, madeiry a čierneho korenia. Soľ a cukor na šalátovú zálievku rozpustíme v octe a zamiešame s olejom. Ošúpanú cibuľu nastrúhame na tenké kolieska a pridáme k zálievke. Dochutíme. Šalát očistíme a lístky rozložíme na tanier. Roztopíme maslo a plátky pečienky prudko opečieme. Po upečení všetkých pečienok, k tuku pridáme marinádu, krátko povaríme, nalejeme na pečienky a premiešame. Pečienky dáme do stredu na šalát a polejeme marinádou. Podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach