Šalát s tuniakom, mozzarellou a paprikami

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Insalata tonno, mozzarella e peperoni

Suroviny:
200 g mozzarelly, 50 g rukoly, 50 g čerstvej valeriánky, 3 veľké paradajky, 150 g tuniaka vo vlastnej šťave, 1 červená paprika, 50 g kapary, 6 lístkov bazalky, 2 sardely v oleji, 1 polievková lyžica balzamikového octu, soľ, biele korenie, olej

Postup:

Papriku umyte, osušte a na 15 minút vložte piecť do rúry pri 180°C. Medzitým si pripravte a na plátky nakrájajte paradajky a mozzarellu. Tuniaka z konzervy zlejte a nechajte odkvapkať. Horúcu papriku preložte do hliníkovej misky a prikryte potravinovou fóliou. Nechajte 10 min. ochladiť a potom opatrne z papriky odstráňte šupku a všetky semienka. Dužinu nakrájajte na tenké prúžky a ponechajte na neskoršie použitie. Rukolu a valeriánku dôkladne osušte. Vložte do servírovacej misy, do stredu misy umiestnite papriku a tuniaka, okolo naskladajte striedavo dieliky paradajok a mozzarelly.

Mohlo by vás zaujímať

Smažená mozzarella so šunkou

50 minútEnergia: 234 kcal.Smažená mozzarella so šunkou – suroviny: 8 plátkov mozzarelly, 4 plátky šunky, 1 vajce, 2 lyžice hladkej múky, 4 lyžice strúhanky, 6 lyžíc olivového… Čítaj ďaľej

V malej miske zmiešajte najemno nasekané kapary, sardelky a bazalku. Pridajte štipku soli a bieleho korenia, balzamikový ocot a dôkladne premiešajte. Potom jednou rukou pomaly prilievajte extra panenský olivový olej a druhú miešajte, až sa vytvorí svetlá krémová zmes. Zálievku použite na šalát podľa chuti.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach