Od malička nás tak nejako podvedome učili, že zelenina sa rozdeľuje na dve skupiny. Na tú, ktorú dávame do šalátov a tú, ktorá sa varí. To už podľa mňa dávno neplatí, do šalátu veľmi rád dám aj zeleninu, ktorá u nás tradične varí, alebo zapeká. Skúste skombinovať nové veci a možno sami seba prekvapíte. K ťažkej a silnej chuti, akou disponuje červená repa alebo kozí syr sa mne osobne hodí niečo ovocné, preto som tento krát urobil pomarančový dresing
Ako vždy, berte to iba ako inšpiráciu a malé postrčenie k tomu, aby ste sami vyskúšali niečo nové. 😉
Suroviny na prípravu receptu – Šalát z červenej repy, karfiolu a špargle:
červená repa, karfiol, mladý špenát, feta syr z ovčieho a kozieho mlieka, šalotka, mäsitá paradajka, špargľa, Alnatura klíčky pikantná zmes, Alnatura ľanové semiačka
Dresing: panenský olivový olej, kvasný ocot, ovocná zložka (pomarančový džem, pomarančový sirup, alebo pomarančová šťava vyredukovaná s cukrom), soľ, čierne korenie
Autor: Robo Papp