Šalát z grilovanej zeleniny

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a šalát z grilovanej zeleniny spolu s ajvarom bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom.

Suroviny ( rozpočet pre 6 osôb ):

1 korenie na šalát podľa vlastného výberu, 150 g jarnej cibuľky, 400 g cukety, 400 g baklažánu, 200 g červenej papriky, 200 g žltej papriky, 100 g ajvaru pikant, 250 g čerstvého syru (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese), 150 g zelených olív, 4 strúčiky cesnaku, 50 ml olivového oleja, petržlenová vňať, čierne korenie mleté, soľ

Šalát z grilovanej zeleniny

Postup:

Zeleninu poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.

Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.

Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.

Pridáme scedené olivy, na väčšie kúsky podrvený čerstvý syr, korenie na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.

Pridáme ajvar pikant, posypeme petržlenovou vňaťou, dobre premiešame a ihneď podávame.

Podávanie: Podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame.

Rada: Šalát môžete doplniť čerstvou rukolou, na tenko nakrájanou reďkovou alebo inou zeleninou podľa vašej chuti.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach