15 minút
Šalát zo stopkového zeleru s hrozienkami a orechmi je jedlo, ktoré máme doma veľmi radi. Pripravujem ho často a moja rodina sa ho nevie nasýtiť.
Suroviny na šalát zo stopkového zeleru:
6 plátkov bezlepkového chleba, 1 zväzok stopkového zeleru, 1 balíček hrozienok, hrsť vlašských orechov, 1 tatárska omáčka (malé balenie) – je možné vynechať, prípadne nahradiť jogurtom, 1 kyslá smotana (väčšie balenie), soľ
Postup:
Zeler umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Orechy nasekáme a pridáme k zeleru spolu s umytými hrozienkami. Vmiešame tatársku omáčku a kyslú smotanu, osolíme. Šalát vyzdobíme plátkami bezlepkového chleba. Podávame ho na raňajky ale rovnako vhodný môže byť aj ako ľahká večera.