Šalát zo surových prísad

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 125 kcal

Suroviny (rozpočet pre 4 porcie):

1 karotku, 4 reďkovky, 1 kaleráb, 1 šalátovú uhorku, 1 jablko, 1 papriku, 1 hlávku čakanky, 1 zväzok pažítky, soľ, mleté čierne korenie, olej, citrónovú šťavu

Šalát zo surových prísad

Postup:

Očistíme šalát, umyjeme a necháme odkvapkať. Ošúpeme karotku a kaleráb. Očistíme reďkovky a umyjeme, odstránime stonku z papriky, rozpolíme, odstránime zrnká a umyjeme ju, ošúpeme jablko, šalátovú uhorku a odstránime jadrovník a zrnká. Umyjeme pažítku a pokrájame. Pokrájame zeleninu na hranolčeky alebo ju postrúhame nahrubo. Osolíme listy čakanky a zeleninu, marinujeme citrónovou šťavou a olejom. Dekoratívne upravíme listy čakanky na kraj taniera, do stredu dáme zeleninu a posypeme pažítkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach