60 minút
Suroviny na šošovicový šalát s jablkom ( rozpočet na 4 porcie ):
150 g šošovice (najlepšie dve farby, napr. hnedá a žltá), 1 väčšie červené jablko, 1 jarnú cibuľku, 2 lyžice majolenky, 2 lyžice dijonskej horčice, šťavu z polovice citróna, štipku cukru, štipku soli, čerstvo drvené čierne korenie
Postup:
Šošovicu namočíme cez noc a na druhý deň uvaríme domäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Jablko nakrájame aj so šupkou na malé kocky cca 4 × 4 mm a dáme do misy. Zastrekneme citrónovou šťavou a dobre premiešame. Pridáme šošovicu a nasekanú jarnú cibuľku. Premiešame s majolenkou a horcicou a jemne dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom.