Šošovicový šalát s jablkom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na šošovicový šalát s jablkom ( rozpočet na 4 porcie ):

150 g šošovice (najlepšie dve farby, napr. hnedá a žltá), 1 väčšie červené jablko, 1 jarnú cibuľku, 2 lyžice majolenky, 2 lyžice dijonskej horčice, šťavu z polovice citróna, štipku cukru, štipku soli, čerstvo drvené čierne korenie

Šošovicový šalát s jablkom

Postup:

Šošovicu namočíme cez noc a na druhý deň uvaríme domäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Jablko nakrájame aj so šupkou na malé kocky cca 4 × 4 mm a dáme do misy. Zastrekneme citrónovou šťavou a dobre premiešame. Pridáme šošovicu a nasekanú jarnú cibuľku. Premiešame s majolenkou a horcicou a jemne dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom.

Mohlo by vás zaujímať

Šošovicový šalát s mrkvou a zelerom

15 minútSuroviny na šošovicový šalát s mrkvou a zelerom 300 g šošovice, 100 g mrkvy, 2 ks bobkového listu, mleté biele korenie, petržlenová vňať, stopkový zeler,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach