Šošovicový šalát s mrkvou a zelerom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na šošovicový šalát s mrkvou a zelerom

300 g šošovice, 100 g mrkvy, 2 ks bobkového listu, mleté biele korenie, petržlenová vňať, stopkový zeler, 1 červená cibuľa, citrón, soľ

Postup:

Šošovicu varíme spolu s bobkovým listom, mletým bielym korením a na malé kocky nakrájanou mrkvou (ktorú pridáme cca po 15 min varenia) domäkka. Do scedenej a vychladnutej šošovice nakrájame na jemné pásiky cibuľku, petržlenovú vňať a dochutíme soľou a citrónovou šťavou.

Mohlo by vás zaujímať

Šošovicový šalát

Šošovicový šalát s jablkom

60 minútSuroviny na šošovicový šalát s jablkom ( rozpočet na 4 porcie ): 150 g šošovice (najlepšie dve farby, napr. hnedá a žltá), 1 väčšie červené… Čítaj ďaľej

Všetko zľahka premiešame. Šošovicový šalát s mrkvou a zelerom podávame v miskách, ozdobíme ho stopkou zeleru.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach