Špargľový šalát s kokosom a morskými plodmi

Doba prípravy 15 minútEnergia: 520 kcal.Náročnosť

Suroviny na špargľový šalát s kokosom (rozpočet na 4 porcie):

500 g zmesi morských plodov, 300 g čínskej kapusty, 300 g zelenej špargle, soľ, 250 g húb Shiitake, 30 g zázvoru, 4 strúčiky cesnaku, 30 g orieškov kešu, 2 feferónky, 8 PL oleja, 150 ml kokosového mlieka, ½ kávovej lyžičky maizeny, korenie, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, sezamový olej

Špargľový šalát s kokosom

Postup:

Zmes morských plodov rozmrazíme. Čínsku kapustu očistíme a na jemno pokrájame. Špargľu očistíme a krátko povaríme v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Huby umyjeme a hlavičky rozpólime. Zázvor olúpeme a pokrájame. Orechy opražíme na panvici bez tuku do zlatista. Feferónky očistíme a nasekáme. Polovicu zázvoru, feferónov a pokrájaného cesnaku opečieme na troške oleje, zalejeme kokosovým mliekom, prevaríme, zahustíme maizenou, osolíme, okoreníme a pridáme šťavu z citróna. Huby 2-3 minúty opečieme na troške oleja, zmiešame so sezamovým olejem, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme zvyšné feferónky, cesnak a zázvor. Zmiešame huby, šalát, špargľu, ½ kokosovej omáčky a kešu oriešky, osolíme a okoreníme. Rozmrazenú zmes morských plodov osolíme, okoreníme a na troške oleja prudko opečieme (1-2 minuty). Horúce pridáme na šalát.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach