Tzatziki

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na Tzatziki:

3 veľké uhorky postrúhané nahrubo, 1 lyžica olivového oleja, 500 g hustého bieleho jogurtu, 3 roztlačené strúčiky cesnaku, 1 lyžička nadrobno posekaného čerstvého kôpru, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie, 2 chleby pita, 2 lyžice olivového oleja zvlášť

Postup:

Jemné sito vystelieme gázou. Vložíme doň postrúhanú uhorku a okraje gázy preložíme. Uhorku v gáze pevne stlačíme, aby sme vytlačili všetku šťavu. Potom ju preložíme do misy. Pridáme jogurt, cesnak, kôpor a olej, všetko dôkladne premiešame. Dosolíme a ochutíme čiernym korením. Misu prikryjeme a uložíme do chladničky na 2 hodiny alebo celú noc. Rúru rozohrejeme na 180°C.Chleby pita rozrežeme ostrým nožom cez stred. Rozrezanú stranu potrieme olejom.

Mohlo by vás zaujímať

Pravé grécke Tzatziki

20 minútSuroviny na pravé grécke Tzatziki ( rozpočet pre 4 osoby ): 1 kg gréckeho jogurtu, 1 väčšia šalátová uhorka, 5 stúčikov cesnaku, 1 lyžice bieleho… Čítaj ďaľej

Každy okrúhly chlebík rozrežeme na osem trojuholníkov. Chlieb pečieme na nevymastenom plechu asi 20 minút alebo dochrumkava. Podávame vychladnutý, s jogurtovým dípom.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach