Suroviny na Tzatziki:
3 veľké uhorky postrúhané nahrubo, 1 lyžica olivového oleja, 500 g hustého bieleho jogurtu, 3 roztlačené strúčiky cesnaku, 1 lyžička nadrobno posekaného čerstvého kôpru, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie, 2 chleby pita, 2 lyžice olivového oleja zvlášť
Postup:
Jemné sito vystelieme gázou. Vložíme doň postrúhanú uhorku a okraje gázy preložíme. Uhorku v gáze pevne stlačíme, aby sme vytlačili všetku šťavu. Potom ju preložíme do misy. Pridáme jogurt, cesnak, kôpor a olej, všetko dôkladne premiešame. Dosolíme a ochutíme čiernym korením. Misu prikryjeme a uložíme do chladničky na 2 hodiny alebo celú noc. Rúru rozohrejeme na 180°C.Chleby pita rozrežeme ostrým nožom cez stred. Rozrezanú stranu potrieme olejom.
Mohlo by vás zaujímať
Každy okrúhly chlebík rozrežeme na osem trojuholníkov. Chlieb pečieme na nevymastenom plechu asi 20 minút alebo dochrumkava. Podávame vychladnutý, s jogurtovým dípom.