Zelerový šalát Zazi

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na zelerový šalát Zazi:

280 g (pohár 580 ml) sterilizovaného zeleru na rezance, 50 g mrkvy, 200 g šalátovej uhorky, 150 g kyslej smotany, 50 g olivového oleja, sušený cesnak, korenie na tzatziky, soľ

Zelerový šalát

Postup:

Zeler zlejeme a mierne vytlačíme zvyšný nálev. Mrkvu a uhorku očistíme a nastrúhame na rezance. Všetko zmiešame. Kyslú smotanu vyšľaháme s olejom, ochutíme cesnakom, korením a soľou. Pridáme k zelenine a všetko premiešame. Necháme asi hodinu vychladnúť v chladničke a potom podávame.

Mohlo by vás zaujímať

Šalát s hroznom a balzamikom

Šalát s hroznom a balzamikom

15 minútSuroviny na šalát s hroznom a balzamikom ( rozpočet na 1 porciu ): 10 bobúľ bieleho hrozna, 1/2 stredne veľkej uhorky, 4 listy rímskeho šalátu,… Čítaj ďaľej

Zelerový šalát Zazi je veľmi osviežujúci 🙂

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach