Žeruchový šalát s kvetmi kapucínky

Doba prípravy 15 minútEnergia: 150 kcal.Náročnosť

Suroviny:

listové šaláty (napr. Lollo Roso – červenú čakanku alebo hlávkový šalát), 2 hrste kapucínky aj s kvetmi, 2 zväzky podlhovastých reďkoviek, 1 zväzok obyčajných reďkoviek, 15 dkg vňaťového zeleru, mladé kukuričné klásky (ako náhrada poslúžia aj mladé kukuričné klásky nakladané v octovej marináde), soľ, mleté čierne korenie, ocot, olej, horčicu

Žeruchový šalát s kvetmi kapucínky

Postup:

Na prípravu marinády dôkladne zmiešame ocot, olej, na hrot noža horčice, soľ, mleté čierne korenie s malým množstvom vody. Očistíme šalát, umyjeme a nehcáme dôkladne odkvapkať. Očistíme listy kapucínky, opatrne ich umyjeme a necháme odkvapkať. Umyjeme reďkovky, natenko ošúpeme a rozpolíme. V prípade potreby môžeme rozpoliť aj mladé kukuričné klásky alebo ich narežeme na rovnako veľké kusy, príp. vyberieme z zavárané mladé kukuričné klásky z marinády a necháme ich dôkladne odkvapkať.

Žeruchový šalát s kvetmi kapucínky

Očistíme obyčajné reďkovky, umyjeme, najprv nakrájame na tenké kolieska, potom rezance. Umyjeme vňaťový zeller, ošúpeme a pokrájame na rovnako veľké kusy. Všetky prísady vložíme do misky, pokvapkáme marinádou a dôkladne premiešame. Šalát ozdobíme kvetmi kapucínky. K tomuto šalátu podávame pečivo.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach