Ananásovo-zázvorový džem

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

1 ananás (500 g dužiny), 1 menší koreň zázvoru (15 g), šťava a kôra z jednej limetky, 250 g želírovacieho cukru (Korunný želírovací cukor), 5 plátkov čírej želatíny (nemusí byť).

Ananásovo-zázvorový džem

Postup:

Ananás nakrájame na kolieska. Kolieska ošúpeme a drevnatý stred vykrojíme. Polovicu ananásových koliesok nakrájame na kocky a druhú polovicu rozmixujeme. Zázvor očistíme a nastrúhame. Ovocnú hmotu, želírovací cukor, limetkovú šťavu a kôru, ako aj nastrúhaný zázvor zmiešame dohromady. Želatínu namočíme v troške vody. Všetko necháme 20 – 30 minút odstáť a potom za stáleho miešania privedieme do varu. Prudko povaríme 1,5 minúty, potom pridáme vyžmýkanú želatínu a premiešame. Horúcu ovocnú hmotu prelejeme do pripravených pohárov a ihneď uzavrieme. Na chvíľu obrátime hore dnom.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach