Bazovo-jablkové želé s broskyňami

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na Bazovo-jablkové želé s broskyňami ( vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml ) :

250 g broskýň (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky), 300 ml bazového sirupu (domáci alebo kupovaný), 450 ml 100 % jablkovej šťavy, ½ balenia Pektínu, 250 g cukru

Bazovo-jablkové želé s broskyňami

Postup:

Na prípravu želé vložíme broskyne do hrnca. Pridáme bazový sirup, jablkovú šťavu a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.

Prípadnú penu odoberieme a ihneď bazovo-jablkové želé plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Doba prípravy: asi 40 minút

Mohlo by vás zaujímať

Hroznový džem s orechmi

Suroviny na Hroznový džem s orechmi: 1 kg zeleného alebo červeného hrozna bez jadierok, 2 citróny, 100 g orechových jadier, 500 g želírovacieho cukru 2:1,… Čítaj ďaľej

Tip:

Poháre počas tuhnutia niekoľkokrát obrátime, aby sa kúsky broskýň rovnomerne rozmiestnili.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach