40 minút
Suroviny na Bazovo-jablkové želé s broskyňami ( vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml ) :
250 g broskýň (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky), 300 ml bazového sirupu (domáci alebo kupovaný), 450 ml 100 % jablkovej šťavy, ½ balenia Pektínu, 250 g cukru
Postup:
Na prípravu želé vložíme broskyne do hrnca. Pridáme bazový sirup, jablkovú šťavu a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.
Prípadnú penu odoberieme a ihneď bazovo-jablkové želé plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Doba prípravy: asi 40 minút
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Poháre počas tuhnutia niekoľkokrát obrátime, aby sa kúsky broskýň rovnomerne rozmiestnili.