Džem s ananásom a limetkou

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny (vystačí na: asi 5 pohárov á 200 ml):

2 chemicky neošetrené limetky, 400 ml vody, 1 stredne veľký ananás, 1 balíček Želírovacieho cukru so stéviou

Džem s ananásom a limetkou

Postup:

Na prípravu džemu limetky dôkladne umyjeme, rozpolíme a ostrým nožom nakrájame na tenké plátky. Vložíme do hrnca, zalejeme vodou a nezakryté na miernom ohni asi 20 minút povaríme. Ananás olúpeme, nakrájame na štvrtiny, vykrojíme tuhý stred, dužinu nakrájame na malé kúsky a pomocou tyčového mixéru rozmixujeme. Vložíme do hrnca. Pridáme povarenú limetku a želírovací cukor so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.

Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme dôkladne viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť na viečku.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach