Džem z hrušiek a manga

Náročnosť

Suroviny (na asi 4 poháre po 350 ml):

500 g hrušiek (olúpaných a bez jadrovníkov), 500 g manga (čistá hmotnosť bez kôstok a šupky), 500 g  Korunného želírovacieho cukru 2:1, 4 PL rumu (podľa chuti)

Džem z hrušiek a manga

Postup:

Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, odvážime požadované množstvo a nakrájame alebo roztlačíme (podľa tvrdosti ovocia) na menšie kúsky. Mango ošúpeme, odkrájame od kôstky, dužinu odvážime a nakrájame, prípadne rozmixujeme.  Ovocie vložíme do hrnca. Pridáme k ovociu želírovací cukor a za občasného miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Potom odstavíme z platne. Podľa chuti vmiešame rum a ihneď plníme do pripravených pohárov. Poháre naplníme až po okraj a ihneď uzavrieme viečkom. Poháre obrátime asi na 5 minút dnom hore. Ak používame jednorazové viečka (bez závitu), poháre neobraciame.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach