Hrušková marmeláda

Náročnosť

Suroviny:

1 kg olúpaných hrušiek bez jadrovníkov, 2 kávové lyžičky kyseliny citrónovej, 1 bal. Korunného želírovacieho cukru 2:1, 2 lyžice rumu
Hrušková marmeláda

Postup: 

Umyté a olúpané hrušky zbavené jadrovníkov rozmixujeme a vložíme do kastróla. Vmiešame kyselinu citrónovú a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme min. 3 minúty. Odstavíme z ohňa a primiešame 2 lyžice rumu. Ihneď plníme do pripravených pohárov, uzavrieme a otočíme na cca 5 minút dnom hore.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach