Jablková marmeláda s pomarančami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

700 g jabĺk, 300 g pomarančov (vážime len dužinu), šťava z 2 citrónov, 1 vrchovatá KL kyseliny citrónovej, 200 ml vody, 1000 g želírovacieho cukru, 6 PL koňaku

Jablková marmeláda

Postup:

Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na malé kúsky, prípadne rozmixujeme. Pomaranče olúpeme a mesiačiky zbavíme šupiek – ostane len dužina. Ovocie vložíme do väčšieho hrnca a pridáme citrónovú šťavu, kyselinu citrónovú, vodu a želírovací cukor 2:1.  Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme minimálne 5 minút. Vmiešame koňak a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach