Jahodovo-čerešňový džem

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na jahodovo-čerešňový džem:

700 g očistených jahôd, 700 g odkôstkovaných čerešní, 2 lyžičky kyseliny citrónovej, 1 kg želírovacieho cukru 2:1

https://www.shutterstock.com/

Postup:

Ovocie roztlačíme na menšie kúsky, zmiešame s kyselinou citrónovou a želírovacím cukrom. Za stáleho miešanie privedieme do varu a varíme 3 – 5 minút. Prípadnú penu odstránime a horúci džem nalejeme až po okraj  do 4 menších pohárov ( 375 ml). Uzavrieme a postavíme na viečka. Necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodový džem s octom balsamico

40 minútSuroviny na jahodový džem s octom balsamico (vystačí na asi 6 pohárov á 200 ml): 1 kg jahôd (očistených a rozmixovaných) 1 zarovnaná KL Kyseliny citrónovej… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach