15 minút
Suroviny:
500 g ríbezlí, 750 g jahôd, 2 lyžičky kyseliny citrónovej, 600 g želírovacieho cukru 2 : 1.
Postup:
Ríbezle umyjeme a v odšťavovači odšťavíme. 250 ríbezľovej šťavy dáme do hrnca, pridáme umyté a odstopkované jahody a kyselinu citrónovú. Želírovací cukor pridáme k ovociu. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme aspoň 5 minút. Prípadnú penu odstránime. Horúci džem nalejem až po okraj do pohárov, uzavrieme a obrátime. Postavené na viečku necháme vychladnúť.
Korunný cukor želírovací 2:1
Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.