Jahodovo-ríbezľový sirup

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na jahodovo-ríbezľový sirup (vystačí na 1 l a 500 ml sirupu):

500 g očistených a rozmixovaných jahôd, 500 g očistených a rozmixovaných ríbezlí, 400 ml vody, 1 balíček Sirup-fixu, 1 kg cukru

Jahodovo-ríbezľový sirup

Postup:

Na prípravu sirupu jahody a ríbezle vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme Sirup-fix zmiešaný s cukrom a odložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.

Doba prípravy: asi 40 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach