15 minút
Suroviny:
1 kg jahôd, 1 kg želírovacieho cukru 2:1, 1 – 2 citróny, 4 cl pomarančového likéru
Postup:
Jahody umyjeme, odstránime stopky, necháme odkvapkať a nakrájame na kúsky. Citróny umyjeme v horúcej vode a kôru z nich nastrúhame. 2. Vo väčšom hrnci zmiešame jahody, želírovací cukor a 2 lyžice citrónovej kôry. Zmes privedieme do varu a asi 4 minúty prudko povaríme. Potom primiešame pomarančový likér. Džem nakoniec naplníme do čistých pohárov a ihneď pevne uzatvoríme.
Korunný cukor želírovací 2:1
Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.