15 minút
Suroviny:
750 g jahôd, 250 g červených ríbezlí, 1 bal. Želírovacieho cukru 2:1
Postup:
Jahody umyjeme, odstopkujeme a spolu s ríbezľami a cukrom vložíme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme asi 3 minúty. Uvareným džemom ihneď plníme pripravené poháre, uzavrieme a otočíme na 5 minút hore dnom.
Korunný cukor želírovací 2:1
Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.