15 minút
Suroviny:
1 kg malín, 1 PL čerstvej citrónovej šťavy, 2 ČL mandľový extrakt, 500 g želírovací cukor 2:1, 50 ml Amaretta
Postup:
Maliny očistíme a dáme do vyššieho hrnca. Pridáme citrónovú šťavu, mandľový extrakt, želírovací cukor 2:1 a všetko dobre zmiešame. Privedieme k varu a varíme 4-6 minút za stáleho miešania. Spravíme želírovaciu skúšku. Hrniec dáme mimo šporáka a vmiešame do zmesi Amaretto. Pokiaľ sa na povrchu vytvorí veľa peny, treba ju odobrať. Horúcu marmeládu naplníme do pohárikov, hneď uzavrieme a necháme vychladnúť.
Korunný cukor želírovací 2:1
Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.