Marhuľový džem s makom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

1 kg marhúľ, 500 g  želírovacieho cukru 2:1, šťava z jedného citrńa, 2 PL mletého maku

Marhuľový džem s makom

Postup:

Marhule umyjeme, odkôstkujeme a pokrájame na menšie kusky. Zasypeme ich želírovacím cukrom 2:1 a pridáme citrónovú šťavu. Necháme odležať 30 minút. takto pripravenú surovinu dáme variť a varíme asi 4-6 minút. Spravíme želírovaciu skúšku. Vmiešame pomletý mak a zmes naplníme do pripravených čistých pohárikov. Naplnené poháriky rýchlo uzavrieme a necháme vychladnúť.

Želírovacia skúška:

Z uvarenej zmesi ovocia odoberieme 1 PL marmelády a dáme ju na chladný tanierik, prípadne tento tanierik umiestnime do chladničky. Ak zmes zostane tuhá, marmeláda je hotová

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach