Mrkvový džem

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Uchovajte si chuť letnej mrkvy aj na zimu v podobe sladkého mrkvového džemu. Mrkvový džem – to je taký malý zázrak. Prekvapivé je, že chutí skôr ako ako marhuľový či mangový džem. Preto ho môžete použiť namiesto marhuľového džemu. Jeho príprava je jednoduchá. Vyskúšajte náš recept.

Suroviny na mrkvový džem:

1 kg mrkvy, 250 g sušených hrozienok – sultánok, 500 ml vody, 500 g želírovací cukor 2:1, šťava a kôra z 3 citrónov, 2 lyžičky mletého zázvoru.

Postup:
Mrkvu najemno postrúhame a spolu s hrozienkami zalejeme vodou. Privedieme do varu a na miernom ohni asi 30 minút varíme do zmäknutia. Potom za stáleho miešania pridáme želírovací cukor, citrónovú šťavu a postrúhanú kôru. Uvedieme do varu a varíme ešte apoň 5 minút. Na konci primiešame ďumbier a už nevaríme. Horúci vlejeme do vysterilizovaných zaváracích pohárov a pevne uzavrieme.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicovo-hruškový džem

Tekvicovo-hruškový džem

40 minútSezóna tekvice je tu a ak ich máte na záhradke veľa, môžete z nich vyskúšať urobiť džem. Je to možno trochu zvláštna kombinácia chutí, no… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach