Ríbezľové želé s rebarborou pripravujeme vždy, keď sa nám urodí dostatok ríbezlí. Je vynikajúce do moláčov ale aj na čerstvý chlebík s maslom.
Suroviny na ríbezľové želé s rebarborou ( vystačí na: asi 4 poháre à 350 ml ):
400 ml ríbezľovej šťavy (asi zo 700 g červených ríbezlí), 350 ml rebarborovej šťavy (asi zo 700 g rebarbory), 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1, 1000 g cukru, 100 ml sektu
Postup:
Vo veľkom hrnci premiešame obe šťavy. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Prípadnú penu odoberieme, prilejeme sekt a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Mohlo by vás zaujímať
Doba prípravy: asi 25 minút
Tip:
Sekt môžeme nahradiť 100 ml bieleho vína suchého.