SPÄŤ
Sirupy a džemy

Ríbezľovo-egrešové želé s červeným vínom

Od: Henrieta Karabova 16.6.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

300 g červených ríbezlí, 300 g egrešov, 125 ml vody, asi 300 ml červeného vína, 1000 g želírovacieho cukru 2:1

Ríbezľovo-egrešové želé

Postup:

Ríbezle a egreše umyjeme, zbavíme stopiek a asi 5 minút povaríme vo vode. Dáme preč z platne a cez sitko prepasírujeme. Vzniknutú ovocnú šťavu odmeriame a doplníme červeným vínom na 750 ml. Šťavu nalejeme do hrnca, pridáme cukor a 5 minútu povaríme. Ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

womangalérie VŠETKY