Ríbezľovo-egrešové želé s červeným vínom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na ríbezľovo-egrešové želé s červeným vínom:

300 g červených ríbezlí, 300 g egrešov, 125 ml vody, asi 300 ml červeného vína, 1000 g želírovacieho cukru 2:1

Postup:

Ríbezle a egreše umyjeme, zbavíme stopiek a asi 5 minút povaríme vo vode. Dáme preč z platne a cez sitko prepasírujeme. Vzniknutú ovocnú šťavu odmeriame a doplníme červeným vínom na 750 ml. Šťavu nalejeme do hrnca, pridáme cukor a 5 minútu povaríme. Ríbezľovo-egrešové želé ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov.

Mohlo by vás zaujímať

Rýchle ríbezľové želé

Rýchle ríbezľové želé

15 minútSuroviny na rýchle ríbezľové želé (rozpočet na 3 poháre po 375 ml): 500 g odstopkovaných ríbezlí, 500 ml vody, 1 kg želírovacieho cukru 2:1 Postup:… Čítaj ďaľej

Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach