15 minút
Spraviť si vlastný ríbezľový sirup, je na nezaplatenie. Taký, aký bude, nedostanete v žiadnom obchode. A navyše si môžete byť istí, že ste na jeho prípravu použili vypestované ovocie vo vlastnej záhrade.
Suroviny na ríbezľový sirup:
1 kg ríbezlí, 1 kg cukru na prípravu sirupu z bobuľového ovocia, konzervačný prípravok
Postup:
Ríbezle rozmixujeme a necháme cez plienku prekvapkať do hrnca s dvojitým dnom. Vmiešame do prekvapkaného cukor a konzervačný prípravok. Necháme cukor rozpustiť. Varíme asi 10 minút. Ešte horúce vlievame do dobre umytých sklenených fliaš. Uzavrieme. Skladujeme v tmavšej miestnosti.
Mohlo by vás zaujímať
Odporúčam riediť 1 : 8. Sirup je vhodný aj na prípravu miešaných nápojov.