SPÄŤ
Sirupy a džemy

Ríbezľový sirup

Od: Henrieta Karabova 4.7.2015
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:
1 kg ríbezlí, 1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z bobuľového ovocia, konzervačný prípravok

Ríbezľový sirup

Postup:
Ríbezle rozmixujeme a necháme cez plienku prekvapkať do hrnca s dvojitým dnom. Vmiešame do prekvapkaného cukor a konzervačný prípravok. Necháme cukor rozpustiť. Varíme asi 10 minút. Ešte horúce vlievame do dobre umytých sklenených fliaš. Uzavrieme. Skladujeme v tmavšej miestnosti.

Odporúčam riediť 1 : 8. Sirup je vhodný aj na prípravu miešaných nápojov.

Silvia Bodláková

womangalérie VŠETKY