SPÄŤ
Sirupy a džemy

Ríbezľový sirup

Od: Henrieta Karabova 4.7.2015
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:
1 kg ríbezlí, 1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z bobuľového ovocia, konzervačný prípravok

Ríbezľový sirup

Postup:
Ríbezle rozmixujeme a necháme cez plienku prekvapkať do hrnca s dvojitým dnom. Vmiešame do prekvapkaného cukor a konzervačný prípravok. Necháme cukor rozpustiť. Varíme asi 10 minút. Ešte horúce vlievame do dobre umytých sklenených fliaš. Uzavrieme. Skladujeme v tmavšej miestnosti.

Odporúčam riediť 1 : 8. Sirup je vhodný aj na prípravu miešaných nápojov.

Silvia Bodláková


Podobné články

  • Púpavový medPúpavový med Suroviny:400 g púpavových kvetov, 2 chemicky neošetrené pomaranče, 2 chemicky neošetrené […]
  • Jahodový sirup s ríbezľamiJahodový sirup s ríbezľami Suroviny:500 g jahôd, 200 g červených ríbezlí, 1,25 l vody, 1 balíček Kyseliny […]
  • Malinový džem so zázvoromMalinový džem so zázvorom Suroviny: 1 kg malín, 20 g čerstvého zázvoru, 1 zarovnaná KL citrónovej kôry, 1 balíček […]
  • Cibuľové chutneyCibuľové chutney Suroviny:1 kg červenej cibule, 160 g kryštálového cukru, 100 ml červeného vína, 100 ml […]
womangalérie VŠETKY