Ríbezľový sirup z čiernych ríbezlí

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Spraviť si vlastný ríbezľový sirup, je na nezaplatenie. Taký, aký bude, nedostanete v žiadnom obchode. A navyše si môžete byť istí, že ste na jeho prípravu použili vypestované ovocie vo vlastnej záhrade.

Suroviny na ríbezľový sirup:

1 kg ríbezlí, 1 kg cukru na prípravu sirupu z bobuľového ovocia, konzervačný prípravok

Postup:

Ríbezle rozmixujeme a necháme cez plienku prekvapkať do hrnca s dvojitým dnom. Vmiešame do prekvapkaného cukor a konzervačný prípravok. Necháme cukor rozpustiť. Varíme asi 10 minút. Ešte horúce vlievame do dobre umytých sklenených fliaš. Uzavrieme. Skladujeme v tmavšej miestnosti.

Mohlo by vás zaujímať

Rebríčkový sirup

15 minútSuroviny na rebríčkový sirup: ½ litra bielych kvetov rebríčka (naplníme nimi pollitrovú nádobu), 4 kg cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek, 2 litre vody… Čítaj ďaľej

Odporúčam riediť 1 : 8. Sirup je vhodný aj na prípravu miešaných nápojov.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach