Slivkový džem s vlašskými orechami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

900 g odkôstkovaných sliviek, 100 ml čevreného vína alebo hroznovéhu džúsu, 100 g vlašských orechov, 1 kg Korunného želírovacieho cukru 2:1

Slivkový džem

Postup:

Slivky umyjeme, odkôstkujeme a odvážime 900 g. Nakrájame na malé kúsky, vložíme do hrnca a privedieme do varu. Vylúpané vlašské orechy nasekáme na menšie kúsky a odvážime 100 g. Orechy spolu s cukrom pridáme do hrnca a za stáleho miešania varíme min. 5 minút. Ihneď plníme do pohárov a otočíme dnom hore.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach