Višňový džem so škoricovým cukrom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny (rozpočet na asi 4 poháre po 350 ml):

1000 g vykôstkovaných višní, 1 balíček škoricového cukru,  330 g kryštálového cukru, 1 balenie Korunného želírovacieho cukru 2 : 1

Višňový džem

 

Postup:

Umyté a odkôstkované višne mierne rozmixujeme alebo nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca. Pridáme škoricový cukor. K ovociu pridáme želírovací cukor a za občasného miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Potom odstavíme z platne. Džem ihneď plníme do pripravených pohárov a uzavrieme. Poháre obrátime asi na 5 minút dnom hore. Ak používame jednorazové viečka (bez závitu), poháre neobraciame.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach