Pesto z medvedieho cesnaku

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Pripravme si spoločne malý zázrak, ktorý doslova víta jar, teší chuťové poháriky a zároveň zaženie všetky choroby? Tým zázrakom je pesto z medvedieho cesnaku s parmezánom!

Medvedí cesnak

  • Posilňuje imunitu
  • Pôsobí ako prírodné antibiotikum
  • Zlepšuje zažívanie, prečisťuje krv i celý organizmus
  • Účinný aj proti kožným ťažkostiam

Tip: Bez parmezánu sa v modernej kuchyni nezaobídete. Či už pripravujete pesto, cestoviny, šaláty či rizoto, vždy dodá pokrmom nezameniteľnú chuť.

Suroviny na pesto z medvedieho cesnaku:

Jeden veľký zväzok listov medvedieho cesnaku, hrsť solených kešu / pistácií, asi 70 g kvalitného parmezánu, asi 6 lyžíc olivového oleja, kôra z 1 citróna, soľ, korenie, med podľa chuti

Ako na to:

Listy umyjeme, osušíme a pokrájame. Do mixéra vložíme cesnak, olej a oriešky a premixujeme. Pridáme olej, aby bolo pesto tekutejšie. Dochutíme kôrou z citróna, soľou a korením. Zjemníme medom, ak je pesto príliš horké