Čokoládové cookies z červených fazúľ

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny:

425 ml plechovica červených fazúľ, 2 PL arašidové maslo, 2 PL kokosový olej, 2 PL kokosové mlieko, 3 PL med, javorový sirup alebo agave, 1 ČL mletej škorice, 2 ČL vanilkový extrakt, 2 PL mandľová múka, 4 PL karob alebo práškové kakao, 1 ČL kypriaci prášok, posekaná horká čokoláda, oriešky, chia semiačka podľa chuti

Cokoladove cookies

Postup:

Fazuľky zbavíme nálevu a dôkladne prepláchneme. Potom ich dáme do kuchynského robota a rozmixujeme dohladka. Následne pridáme ostatné suroviny a všetko znova dobre rozmixujeme do hladkej zmesi. Ak chcete pridať horkú čokoládu, alebo chia semienka, tak ich nakoniec vmiešame do zmesi, nemixujeme. Na plech si uložíme papier na pečenie a polievkovou lyžicou si tvarujeme menšie hrudky. Pečieme 20 – 30 minút pri 180 stupňoch. Odporúčam rúru priebežne sledovať, aby sa nepripálili.

Autor: Inez Kridlová

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach