60 minút
Mrkvová torta bez múky – suroviny:
8 vajec, 300 g cukru, 400 g strúhanej mrkvy, 400 g mletých mandlí, 1 ks pomaranč, 1 lyžica rumu, 1 lyžička mletej škorice, 50 g maizeny.
Postup:
Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, ( z cukru si odložíme asi jednu tretinu), postupne pridáme postrúhanú mrkvu, mleté mandle, maizenu, rum a šťavu a postrúhanú kôru z pomaranča. Z bielkov ušľaháme so zvyšným cukrom tuhý sneh a jemne ho vmiešame do mrkvovej masy.
Mohlo by vás zaujímať
Rovnomerne rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 170°C asi jednu hodinu. Upečenú tortu necháme vychladnúť a potom potrieme citrónovou polevou (vymiešame práškový cukor s citrónovou šťavou). Nakoniec vrch ozdobíme marcipánovými mrkvičkami. Mrkvová torta bez múky je hotová, môžeme ju podávať.