Slaný nákyp s pohánkou

Náročnosť

Slaný nákyp s pohánkouSuroviny na Slaný nákyp s pohánkou:

300 g ricotty alebo kvalitného tvarohu, 150 g kozieho jogurtu alebo kvalitného kravského, 3 veľké lyžice pohánkovej krupice, 3 veľké lyžice cícerovej múky, 2 vajíčka, 1 lyžička medvedieho cesnaku pesta  v oleji  – ak nemáme, použijeme 2 strúčiky roztlačeného cesnaku, 15 hlavičiek ružičkového kelu povareného vo vode cca 10 minút, pol lyžičky kurkumy, pol lyžičky morskej soli, mleté korenie z mlynčeka, maslo alebo ghí /prepustené maslo/ na vymazanie keramickej formy, sezamové semienka na posypanie 

Postup:

Všetky ingrediencie zľahka  vymiešame v miske a na záver vmiešame ružičkový kel vcelku. Zmes nalejeme do vymastenej keramickej formy, ja som použila 20cm x 28cm do výšky asi 3cm.Posypeme sezamovými semienkami. Pečieme cca 40 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov celzia. Najlepší je teplý :).

Autor: Silvia Horecká

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach