Jablkovo-ďatlový trifle

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Trifle je vrstvený dezert anglického pôvodu. Zvyčajnými prísadami sú tenká vrstva piškót alebo piškót namočených v sherry alebo inom alkoholizovanom víne, ovocný prvok, puding a šľahačka navrstvené v tomto poradí do sklenenej misky. Poďte si s nami pripraviť jablkovo-ďatlový trifle.

Suroviny na jablkovo-ďatlový trifle:

Ďatlový krém: 15 medjool datlí, z toho 2 nadrobno nakrájané, 50 g makadamových orechov, vopred namočených, 5 PL citrónovej šťavy, voda podľa potreby
Vymixujeme datle s vodou, kešu orechami a citrónovou šťavou. Nakrájané datle primiešame do krému. Odložíme

Vanilkový krém: 150 g makadamových orechov, vopred namočených, 1 vanilkový struk, 80 ml ryžového mlieka, 50 ml kakaového masla, 50 ml javorového sirupu
Všetko spolu vymixujeme do hladkého krému. Odložíme.

Jablkovo-ďatlový trifle

Jablková vrstva: 4 jablká, perníkové korenie, citrónová šťava
Jablká nakrájame na maličké kúsky a necháme marinovať v citrónovej šťave zmiešanej s perníkovým korením.

Ozdoba: perníkové korenie, celý badyán
Jednotlivé vrstvy na seba naukladáme a podávame.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach