Suroviny na vegánsky hotdog po taliansky (rozpočet na 2 porcie):
240 g Lunter chilli tofu párky
4 väčšie paradajky
1 strúčik cesnaku
15 g čerstvej bazalky
4 šampiňóny
mleté čierne korenie
½ ČL soli
1 ČL sušeného oregana
slnečnicové semienka
Postup:
Paradajky ponoríme do vriacej vody asi na 1 minútu. Potom ich vyberieme a hneď premyjeme v studenej vode. Následne z nich ľahko stiahneme šupku.
Očistený cesnak nadrobno nakrájame a krátko restujeme na rozohriatom olivovom oleji na panvici.
Očistené paradajky nakrájame na kocky a pridáme k cesnaku. Keď sú takmer mäkké, pridáme k nim polovicu nakrájanej bazalky, soľ, mleté čierne korenie a sušené oregano. Hotovú zmes odstavíme zo sporáka.
Medzitým si ugrilujeme dva párky na grile, grilovacej panvici alebo toastovači. Tofu párky grilujeme asi 10 minút, kým jemne nezhnednú.
Šampiňóny ošúpeme, nakrájame a zľahka ich opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja, kým nezmäknú.
Pečivo z jednej strany prekrojíme, dáme doň zmes z paradajok, grilovaný tofu párok, šampiňóny a zvyšok najemno nakrájanej bazalky.
Na záver môžeme na suchej panvici zľahka opiecť slnečnicové semienka a posypať nimi hot dogy.
Recepty a foto: Lunter