Vegánsky hotdog po taliansky

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na vegánsky hotdog po taliansky (rozpočet na 2 porcie):

240 g Lunter chilli tofu párky

4 väčšie paradajky

1 strúčik cesnaku

15 g čerstvej bazalky

4 šampiňóny

mleté čierne korenie

½ ČL soli

1 ČL sušeného oregana

slnečnicové semienka

Vegánsky hotdog po taliansky
Vegánsky hotdog po taliansky

Postup:

Paradajky ponoríme do vriacej vody asi na 1 minútu. Potom ich vyberieme a hneď premyjeme v studenej vode. Následne z nich ľahko stiahneme šupku.

Očistený  cesnak nadrobno nakrájame a krátko restujeme na rozohriatom olivovom oleji na panvici.

Očistené paradajky  nakrájame na kocky a pridáme k cesnaku. Keď sú takmer mäkké, pridáme k nim polovicu nakrájanej bazalky, soľ, mleté čierne korenie a sušené oregano. Hotovú zmes odstavíme zo sporáka.

Medzitým si ugrilujeme dva párky na grile, grilovacej panvici alebo toastovači. Tofu párky grilujeme asi 10 minút, kým jemne nezhnednú. 

Šampiňóny ošúpeme, nakrájame a zľahka ich opečieme na  panvici s kvapkou olivového oleja, kým nezmäknú.

Pečivo z jednej strany prekrojíme, dáme doň zmes z paradajok, grilovaný tofu párok, šampiňóny a zvyšok najemno nakrájanej bazalky.

Na záver môžeme na suchej panvici zľahka opiecť slnečnicové semienka a posypať nimi hot dogy.

Recepty a foto: Lunter

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach