35 minútEnergia: 197 kcal.
Suroviny na Camembert s orechovou kôrkou (rozpočet na 4 malé porcie):
½ kg syra Camembert, 7 dkg pomletých vlašských orechov, 4 polievkové lyžice strúhanky, 2 bielka
Na omáčku: 15 dkg sušených brusníc 1 polievková lyžica medu, šťava z ½ citróna, soľ
Postup:
Na prípravu omáčky namočíme brusnice asi na 3 hodiny do 0,3 l vody. V tejto vode potom uvaríme brusnice domäkka a zmixujeme ručným elektrickým mixérom. Omáčku osolíme, ochutíme citrónovou šťavou a medom.
Mohlo by vás zaujímať
Pomiešame mleté orechy so strúhankou, rozšľaháme bielky, nakrájame na kusy dobre vychladený camembert, namočíme ho do bielkov a obalíme v orechovej strúhanke. Vyprážame na rozpálenom oleji. Podávame s omáčkou.
Energetická hodnota jednej porcie: 197 kcal, 826 kJ