Camembert s orechovou kôrkou

Doba prípravy 35 minútEnergia: 197 kcal.Náročnosť

Suroviny na Camembert s orechovou kôrkou (rozpočet na 4 malé porcie):

½ kg syra Camembert, 7 dkg pomletých vlašských orechov, 4 polievkové lyžice strúhanky, 2 bielka

Na omáčku: 15 dkg sušených brusníc 1 polievková lyžica medu, šťava z ½ citróna, soľ

Postup:

Na prípravu omáčky namočíme brusnice asi na 3 hodiny do 0,3 l vody. V tejto vode potom uvaríme brusnice domäkka a zmixujeme ručným elektrickým mixérom. Omáčku osolíme, ochutíme citrónovou šťavou a medom.

Mohlo by vás zaujímať

grilovať hermelín

Grilovaný hermelín glazúrovaný čiernym pivom s perníkovou kôrkou

30 minútSuroviny na grilovaný hermelín glazúrovaný čiernym pivom s perníkovou kôrkou: 1x  hermelín na gril (4 ks syra), 50g perníku na strúhanie, 1 lyžica nahrubo mletého… Čítaj ďaľej

Pomiešame mleté orechy so strúhankou, rozšľaháme bielky, nakrájame na kusy dobre vychladený camembert, namočíme ho do bielkov a obalíme v orechovej strúhanke. Vyprážame na rozpálenom oleji. Podávame s omáčkou.

Energetická hodnota jednej porcie: 197 kcal, 826 kJ

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach