Suroviny:
1 balenie tofu, 200 g brokolice, 200 g karfiolu, hrsť hrozienok, hrsť mandľových lupienkov, 1 hrnček quinoi, 4 lyžičky karí, 5 lyžíc olivového oleja
Postup:
Do misky nalejeme trochu olivového oleja, pridáme 4 lyžičky karí a zamiešame. Pridáme tofu nakrájané na kocky a opäť poriadne premiešame. Následne necháme obalené kocky chvíľu odležať.
Jeden hrnček quinoy nasypeme do menšieho hrnca a zalejeme 2 hrnčekmi vody. Varíme 15 – 18 minút.
Na panvici si rozpálime olivový olej a pridáme tofu na karí. Zhruba po 3-4 minútach pridáme nakrájaný karfiol a brokolicu a všetko spolu opekáme, pokiaľ sa tofu nezafarbí mierne dozlatova.
Hotovú zeleninovú zmes s tofu zmiešame v miske s uvarenou quinoou, pridáme hrsť hrozienok a premiešame. Pre dochutenie môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou a mandľovými lupienkami.