Dyňové karí so zázvorom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Stromy sa nám vonku pekne vyfarbujú a dyňová sezóna je v plnom prúde, preto som to využila aj ja a pripravila pre vás skvelý jesenný recept. Dyňové karí vás zahreje v chladných dňoch aj vďaka jemne štipľavému zázvoru. Nezabudnite využiť aj to, že vonku sa príroda hrá s farbami a vyzdobte si jesenne aj váš stôl – všetko bude hneď veselšie!

Na dyňové karí so zázvorom budeme potrebovať suroviny:

1 malú dyňu – Hokkaidó, 1 menší  baklažán, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 plechovka krájaných rajčín, kúsok čerstvého zázvoru, asi 4cm, 1 plechovka kokosového mlieka, 1 lyžica arašidového masla, 2 lyžičky karí korenia, šťava z polky limetky, hrsť neosolených arašidov, olivový olej, čerstvú šalviu, soľ, korenie

Dyňové karí so zázvorom

Príloha:

jazmínová ryža

Postup:

Hokkaidó rozrežeme na polovicu, vyberieme dužinu. Nakrájame na menšie kúsky, naukladáme do pekáča. Pokvapkáme olivovým olejom, poukladáme navrch lístky šalvie, posypeme hrubozrnnou soľou a pečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút. Keď je dyňa upečená, dáme ju do mixéru alebo food processoru a rozmixujeme aj so šalviou na hladké pyré.

V hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, cesnak, zázvor a restujeme 3 minúty. Pridáme na kocky nakrájaný baklažán a restujeme ešte 5 minút. Potom do zmesi primiešame nakrájané lúpané rajčiny, kokosové mlieko, dyňové pyré, arašidové maslo a karí. Všetky ingrediencie poriadne premiešame a pod pokrievkou necháme variť  cca 15 minút. Do karí nakoniec vmiešame arašidy a dochutíme ho limetkovou šťavou, soľou a korením. Podávame s jazmínovou ryžou.

 Prácu foodblogerky môžu čitatelia nájsť na blog.kitchenaid.cz

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach