Suroviny na mangoldové rizoto s parmezánom:
300 g mangoldu, 2 jarné cibuľky, 4 PL petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 2 PL oleja, 400 g guľato zrnnej ryže (najlepšie Arborio), 125 ml suchého vína, 1l mäsového vývaru, soľ, korenie, 2 PL masla, 4 PL parmezánu
Postup:
Zeleninu očistíme a umyjeme. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Oboje povaríme v osolenej vode a scedíme. Trochu mangoldu odložíme na bok, zvyšok rozmixujeme s cibuľou a petržlenovou vňaťou. Cesnak očistíme, najemno posekáme a osmažíme na oleji. Pridáme ryžu a asi 3 min za stáleho miešania necháme zosklovatieť.
Mohlo by vás zaujímať
Zalejeme vínom a necháme odpariť. Pomaly prilievame vývar a často miešame. Asi po 20 min dusenia vmiešame zeleninové pyré, osolíme a okoreníme. Potom ryžu odložíme z platne, pridáme maslo, 3 PL parmezánu a zvyšný mangold. Rozdelíme na taniere a posypeme 1 PL parmezánu. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.