Mangoldové rizoto s parmezánom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na mangoldové rizoto s parmezánom:

300 g mangoldu, 2 jarné cibuľky, 4 PL petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 2 PL oleja, 400 g guľato zrnnej ryže (najlepšie Arborio), 125 ml suchého vína, 1l mäsového vývaru, soľ, korenie, 2 PL masla, 4 PL parmezánu

Postup:

Zeleninu očistíme a umyjeme. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Oboje povaríme v osolenej vode a scedíme. Trochu mangoldu odložíme na bok, zvyšok rozmixujeme s cibuľou a petržlenovou vňaťou. Cesnak očistíme, najemno posekáme a osmažíme na oleji. Pridáme ryžu a asi 3 min za stáleho miešania necháme zosklovatieť.

Mohlo by vás zaujímať

Rizoto so zelenou špargľou

30 minútRizoto so zelenou špargľou, domácimi sušenými rajčinami a bazalkou Suroviny na rizoto so zelenou špargľou: 100 g arborio ryže, 0,05 dcl bieleho vína, 1 ks šalotka… Čítaj ďaľej

Zalejeme vínom a necháme odpariť. Pomaly prilievame vývar a často miešame. Asi po 20 min dusenia vmiešame zeleninové pyré, osolíme a okoreníme. Potom ryžu odložíme z platne, pridáme maslo, 3 PL parmezánu a zvyšný mangold. Rozdelíme na taniere a posypeme 1 PL parmezánu. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach