Suroviny:
150 g tofu, 150 g sterilizovaného zeleru na rezance, soľ, korenie, 50 g hladkej múky, 100 ml oleja na smaženie, 80 g cibule, 6 g cesnaku, 50 g masla, 450 g zmrazených špenátových listov, soľ, korenie, 1 vajce, 40 g sušenej zemiakovej kaše, 6 ks prepeličích vajec, 200 g šampiňónov, 50 g masla, soľ, biele korenie, 30 g maizeny
Postup:
Tofu nahrubo nastrúhame, pridáme odkvapkaný zeler, soľ a korenie. Podľa potreby zahustíme múkou. Tvoríme galetky (placky), ktoré smažíme alebo opečieme.
Nadrobno nakrájanú cibuľu alebo cesnak orestujeme na masle. Pridáme listový špenát, soľ, korenie a krátko podusíme. Pridáme našľahané vajce a podľa potreby dohustíme zemiakovou kašou. Tvoríme galetky (placky) alebo dáme do silikónových formičiek zapiecť. Zdobíme polovicou uvareného prepeličieho vajce.
Šampiňóny prudko, ale krátko orestujeme na masle. Zalejeme vodou a varíme asi 5 minút. Ochutíme a zahustíme maizenou rozmiešanou v troške chladnej vody.