Vyprážané fánky

Doba prípravy 30 minútEnergia: 108 kcal.Náročnosť

Suroviny na vyprážané fánky:

125 g masla, 100 g cukru, štipka soli, 2 vajcia, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 lyžica rumu, 500 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 500 g tuku na vyprážanie, cukor na posypanie

Postup:

Maslo s cukrom a vodou vymiešame do peny. Po jednom pridávame vajcia a stále miešame. Pridáme citrónovú kôru, rum a múku, zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vymiesime dohladka, na pomúčenej doske, vyvaľkáme na 20 x 50 cm.

Mohlo by vás zaujímať

Šišky plnené vanilkovým krémom

100 minútRecept na šišky plnené vanilkovým krémom je ako stvorený pre fašiangové i veľkonočné obdobie. Vyskúšajte ho s aromatickým Karpatským KB Škorica Klinček. Suroviny na šišky… Čítaj ďaľej

Vykrajujeme pásy 2,5 cm široké a 10 cm dlhé, v strede každého urobíme zárez a cezeň prevlečieme jeden koniec cesta. Vyprážame na rozpálenom tuku a ešte horúce obaľujeme v cukre. Vyprážané fánky podávame teplé.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach