Paradajkovo syrové fondue je zaujímavou obmenou toho čisto syrového. Vyskúšajte tento recept!
Suroviny na paradajkovo syrové fondue (rozpočet na 6 porcií):
400 g paradajok, 200 g ementálu, 300 g eidamu, 150 ml suchého bieleho vína, 2 lyžičky maizeny, 2 strúčiky cesnaku, zmes bylinkového korenia (napr. majoránka, tymián, zázvor, oregano…), biele mleté korenie, soľ, olivový olej, biele pečivo.
Postup:
Na olejom rozohriatej panvici podusíme roztlačený cesnak s bylinkami, pridáme rozmixované paradajky a dusíme ešte 10 minút. Maizenu rozšľaháme s bielym vínom, nalejeme do hrnca, posolíme a za stáleho miešania podusíme. Postupne pridávame syr, ktorý sme si nahrubo nastrúhali a za stáleho miešania opäť privedieme k varu. Hneď ako sa syr rozpustí, pridáme vopred pripravenú paradajkovú zmes. Dochutíme soľou a korením. Fondue prelejeme do kotlíka a položíme na stojan so sviečkou do stredu stola. Opečené kúsky bieleho pečiva napichujeme a máčame do syrovej hmoty. Paradajkovo syrové fondue je vhodné k vínku.
Mohlo by vás zaujímať
Rada na záver:
Občas premiešajte, aby syr nesadal na dno. Toto jedlo si vyžaduje dlhšiu prípravu, ale vynahradí vám to priam labužníckou chuťou. Nie náhodou je nazývané ako “ priateľské”. Pri jeho konzumácii zažijete kopec zábavy. Dokonale sa uplatní aj vaša fantázia, pretože ingrediencie môžete obmieňať podľa chuti.