15 minút
Syrové fondue u nás doma máme radi. Prvý krát sme ho jedli na dovolenke v Švajčiarsku. Zastavili sme sa v malom mestečku Vevey, kde sme zašli do miestnej „krčmy“ na kávu :-).
Suroviny na syrové fondue:
400 g ementálu, 2 strúčiky cesnaku, 1/4 l bieleho vína, 3 polievkové lyžice čerešňovice, 3 čajové lyžice škrobu, čierne korenie, štipka muškátového oriešku, bageta
Postup:
Syr postrúhame. Hrniec vytrieme cesnakom a dáme zohriať víno. Pridáme syr, ktorý necháme pomaly rozpustiť. Miešaním sa snažíme dostať kompaktnú masu. Do čerešňovice rozmiešame škrob a vmiešame do syrovej masy. Pridáme čierne korenie a muškátový oriešok. Všetko dobre premiešame. Podávame s čerstvou bagetou.