Ovocný koláč so želatínou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na ovocný koláč so želatínou:

2 vajcia, 10 dkg krupicového cukru, 8 dkg tuku, 20 dkg múky

Na zdobenie: jahodová zaváranina, 1/2 kg mrazeného červeného ovocia podľa chuti (napr. kiwi, jahody, čerešne, ríbezle, maliny, atď.), 1/2 l jahodovej, češňovej alebo ríbezľovej šťavy, 35 dkg želírovacieho cukru 1:1

Postup:

Múku preosejeme s cukrom na dosku, pridáme rozdrobený tuk, žĺtky a všetko spracujeme do krehkého cesta. Vyvaľkáme z neho plát na veľkosť plechu na pečenie so zvýšeným okrajom. Upečieme do ružova. Vychladnutý koláč potrieme zaváraninou, aby sa želatínová vrstva nevsiakla. Husto posypeme mrazeným ovocím (väčšie kusy pokrájame na polovice).

Ovocnú šťavu zmiešame s želírovacím cukrom a privedieme do varu. Necháme variť asi 4 – 8 minút. Či je hmota hotová, zistíme, keď z nej trošku kvapneme na suchý a studený tanierik. Ak okamžite stuhne, odstavíme ju z ohňa a nalievame na koláč s ovocím. V opačnom prípade varíme ďalej. Želatínu na koláči necháme stuhnúť a vychladnúť. Hotový ovocný koláč so želatínou nakrájame a servírujeme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach