Veľkonočná plnka

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na veľkonočnú plnku:

1 kg mletého bravčového mäsa, 10 starších rožkov, 10 vajíčok, 100 ml mlieka, 100 g oravskej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať.

 Veľkonočná plnka

Postup:

Rožky nakrájame na kocky, zalejeme rozšľahanými vajíčkami s mliekom a necháme 10 minút vsiaknuť. Slaninu pokrájame na kocôčky, petržlenovú vňať najemno posekáme. Zmäknuté rožky s vajcami pridáme do mletého mäsa spolu so slaninou a  petržlenovou vňaťou. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Veľkonočná baba

60 minútVeľkonočná baba – suroviny: 200 g údeného bravčového pliecka 200 g rožkov alebo žemlí, môžu byť aj tmavé celozrnné 100 g kuracej pečene 100 g… Čítaj ďaľej

Mäsovú zmes dáme do vymasteného vyššieho pekáča a na 180°C pečieme asi 1 hodinu. Upečené mäso ešte horúce potrieme rozšľahaným vajcom. Podávame teplé i studené.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach